stu. 7, 2011
Mladen

Koalicija Znati kako! predstavila članove vlade

Koalicija stranaka – Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez, Hrvatska radnička stranka i prof. Ljubo Jurčić kao nositelj svih lista predstavila je danas program te buduće članove vlade.

“DOSADAŠNJA politika dovela je Hrvatsku u fazu stagnacije. Ako se ništa ne poduzme, čeka nas duga i ozbiljna kriza”, kazao je Ljubo Jurčić na predstavljanju svog programa za predstojeće parlamentarne izbore.

Jurčić smatra da je na izborima nužna politička smjena, ali ne tako da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države, već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj »atipični model« upravljanja.

Stoga je glavni cilj koalicije, na čijem je čelu, promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

»Samo tako se može zaustaviti stagnacija i u godinu-dvije stvoriti stabilno hrvatsko gospodarstvo koje će započeti rast«, kazao je Jurčić koji smatra da Hrvatsku iz ekonomski teškoća ne mogu, kao što se u zadnje vrijeme čuje, izvući MMF, Europska unija ili Svjetska banka.

Leave a comment