Browsing articles from "studeni, 2011"
stu. 29, 2011
Mladen

Koalicija BUZ-PGS-HRS u Jastrebarskom sa građanima

U ponedjeljak, 28. studenog predstavnici koalicije BUZ-PGS-HRS na čelu predsjednikom HRS-e Mladenom Novoselom te Lazarom Grujićem iz BUZ-a.
Uz podršku aktivista koalicije predsjednici su predstavljali svoj program simpatizerima i građanima tokom hladnog, maglovitog jutra na Jaskanskom sajmištu, no uz dobru atmosferu i kuhano vino nije ih omelo u ugodnom razgovoru sa simpatizerima.
Predsjednik Mladen Novosel za Hrvatski radio je rekao: ” Pozivam sve radnike da izađu na ove izbore jer je to jedini način da osobnim doprinosom utječu na ishod ovih izbora nakon kojih ništa neće biti kao prije.”
Lazar Grujić je naglasio kako je potrebna korjenita promjena u kojima će rad i stvaranje doći na prvo mjesto kao i politiku koja sa nositeljem svih lista prof.dr.sc. Ljubom Jurčićem donosi nova radna mjesta te sigurne i rastuće mirovine.

stu. 26, 2011
Mladen

Predizborna promidžba

Predizborna promidžba

Sukladno Zakonu o političkim strankama i Zakonu o financiranju političkih stranaka Hrvatska radnička stranka javno objavljuje Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe te Izvješće o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe.

 Izvješće o troškovima (rashodima) izborne promidžbe Izvješće o primljenim donacijama za financiranje izborne promidžbe.

stu. 14, 2011
Mladen

Koalicija predala izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu

U nedjelju oko 15 sati liste za 11 izbornih jedinica predala je koalicija Blok Umirovljenici zajedno – Primorsko goranski savez – Hrvatska radnička stranka, predvođeni bivšim Ljubom Jurčićem, koji je nositelj svih izbornih lista.
»Gledajući situaciju da je Hrvatska danas jedna od rijetkih zemalja u Europi i svijetu koja još uvjek stagnira, kada gledamo kako se do sada politika vodila i statistike da je veliki broj birača neopredijeljen jer ne vidi ni u jednom ni u drugom bloku rješenje hrvatskih problema niti ostvarivanje hrvatskih ciljeva, onda tu postoji ogroman prostor koji može iskoristiti treći blok i mi to upravo namjeravamo učiniti«, rekao je Jurčić.
Dolazak čelnika koalicije u DIP
Pred DIP-om

16. studenog DIP će javno objaviti službeni popis svih predanih lista, tako i naše.

stu. 7, 2011
Mladen

Koalicija Znati kako! predstavila članove vlade

Koalicija stranaka – Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranski savez, Hrvatska radnička stranka i prof. Ljubo Jurčić kao nositelj svih lista predstavila je danas program te buduće članove vlade.

“DOSADAŠNJA politika dovela je Hrvatsku u fazu stagnacije. Ako se ništa ne poduzme, čeka nas duga i ozbiljna kriza”, kazao je Ljubo Jurčić na predstavljanju svog programa za predstojeće parlamentarne izbore.

Jurčić smatra da je na izborima nužna politička smjena, ali ne tako da jedni odu, a da dođu drugi s istim političkim modelom po kojem se ne isplati raditi, proizvoditi i izvoziti, a koji vodi u daljnju stagnaciju države, već da na vlast dođu oni koji će moći promijeniti taj »atipični model« upravljanja.

Stoga je glavni cilj koalicije, na čijem je čelu, promijeniti postojeću ekonomsku politiku u kojoj će na prvom mjestu biti industrijska politika koju valja donijeti, potom regionalna politika, a zatim fiskalna i monetarna koja će pratiti ta dva modela.

»Samo tako se može zaustaviti stagnacija i u godinu-dvije stvoriti stabilno hrvatsko gospodarstvo koje će započeti rast«, kazao je Jurčić koji smatra da Hrvatsku iz ekonomski teškoća ne mogu, kao što se u zadnje vrijeme čuje, izvući MMF, Europska unija ili Svjetska banka.